BorKoza;
Çam Kozalağı Ekstresi Nedir, Nasıl Yapılır?
Çam kozalakları olgunlaştıktan sonra Çamlıdere çam ormanlarından toplanması ile başlar. Toplanan bu kozalaklar kurutulur ve sonrasında öğütülür. Öğütülme sonrasında bitkisel tendür yöntemiyle demlenir ve evaporasyon ile çözücünün uzaklaştırılması aşamalarından sonra konsantre olarak elde edilir.
Kozalak içerisinde polisakkaritler, tanenler, ligninler ve çeşitli fenolik asit gibi etken maddeler vardır. Bu moleküller ekstre hariç başka bir formunda bozulmadan kalamaz. Çam Kozalağı Ekstresi, kozalak reçeli, pekmez veya kozalak şurubu değildir. Reçel veya pekmez formunda içeriğindeki etken maddelerinin çoğu bozulabildiğinden aynı etkiyi beklemek yanıltıcıdır.
Araştırmacılar bu maddelerin insan vücudunda ne gibi etkiler oluşturduğunu ve sistemi nasıl etkilediğini incelemişlerdir. Araştırma sonuçlarına göre Çam Kozalağı, özellikle Akciğer hastalıklarında rahat nefes almayı sağlaması ve hücre yenilenmesinde önemli aktördür.
Çam Kozalağı Ekstresinin Faydaları Nelerdir?
İşin aslı pek çok insanın evinde yalnızca süs olarak kullandığı Çam Kozalağı birçok faydaya sahip bitkisel bir üründür. Astım ve Koah'dan Diş Eti Problemlerine, Akciğer Kanserinden öksürüğe pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen Çam Kozalağı, sağlık-bor alanında Türkiye’nin öncüsü olan Doç. Dr. Mükerrem Şahin (Dr.Octa) tarafından formülize edilerek Zencefil ve Bor ile daha güçlü hale getirilmiştir.
Borkoza® ile Çam Kozalaklarından gelen doğal şifa, hem zencefilin nefes açma etkisi, hem de Bor’un vücut direcini artırıcı etkisi ilk kez bir arada getirilerek kullanılmıştır.
Yasal Uyarı
Borkoza® ilaç değildir, takviye edici gıdadır. Hiçbir kimyasal içerik barındırmaz, tamamen bitki ekstraları kullanarak hazırlanmıştır. BorKoza, Tarım Bakanlığı onaylı TR-K-053513/DOCK2020 numaralı sertifikasyon 00876-15-10-2020 onaya sahiptir.
Borkoza®, hastalıkların tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaz. Hastalık sırasında veya ilaç kullanımı durumlarında doktorunuza danışarak kullanınız.